onsdag 13 april 2011

Wear it Like a Crown

Jag är som i ett lyckorus. Har precis kommit hem från en föreställning med Cirkus Cirkör och jag är helt fascinerad av vad mycket häftiga saker scenkonsten har att erbjuda. För det här är verkligen konst när det är som allra bäst. Det här är inte en vanlig cirkus som bara drivs av att publiken ska bli imponerad av hur duktiga artisterna är. Det är också en lek med ljus, scenografi, teater, rörlig bild och en vacker dans. Allting tonsatt av fantastisk musik av Rebekka Karijord.


Ensamblen består av sex stycken udda karaktärer som alla har olika knäppa personligheter och färdigheter. Det är blandningen av nummer som gör det hela så häftigt. Allt från jonglering med motorsågar till vågade trapetsnummer, ett häftigt domino och akrobatik i en gigantisk plastpåse. Emellan får vi en hel del tramsigheter som ibland är lite väl tramsiga men oftast bara roliga.

Jag känner mig så oerhört nöjd med kvällen. Hela den kreativa blandningen av imponerande akrobatik och jonlering med dans och scenshow är helt fantastisk. Jag är helt kär i cirkusgruppen och hela konstformen. Det här var verkligen vackert. Passa på att se detta om ni får chansen!

3 kommentarer:

  1. Tack för recensionen. Har funderat på att se den här efter att ha läst en positiv recension. Var ändå osäker på om det var nåt för mig. Vet du hur länge den går och var? Det var i Stockholm du såg den, eller hur?

    SvaraRadera
  2. Nej jag såg den i Falun. De turnerar runt i hela Sverige under våren vad jag förstår. Du kan ju kolla på cirkor.se när de är på något lämpligt ställe.

    SvaraRadera
  3. Ah, ok. Får se om den dyker upp i en stad nära mig då.

    SvaraRadera