söndag 13 februari 2011

Flawless



Han har en plan. Hon har ett motiv. Där har ni premissen för denna rulle från 2007. Det är 60-tal i USA och Laura Quinn är en framgångsrik affärskvinna inom diamantindustrin men möter en mängd motgångar i den mansdominerade världen. Tillsammans med städaren Hobbs bestämmer hon sig för att plundra sitt eget företags bankvalv. De båda huvudrollerna spelas rutinerat av Demi Moore och Michael Caine.

Det här är verkligen en film som inte gör en besviken, men samtidigt gör den inte så mycket mer. Det är stiligt, trovärdigt och lite sådär lagom smart, men så värst spännande är det inte hela tiden. Det här är väl ännu en film om det perfekta brottet skulle man kunna säga. På samma sätt som jag brukar tycka att den här typen av film är ett säkert val i filmlådan så har filmskaparna spelat säkert. Moore och Caine spelar övertygande, fotot är snyggt och soundtracket är bra och passande för temat.

Något som ändå känns skönt med filmen är att allting är väldigt trovärdigt. Jag känner verkligen med Quinn när det går dåligt med hennes jobb trots att hon har lagt ner så mycket arbete och även fast det är väldigt drastiskt så kan jag köpa att hon väljer att råna chefen när chansen kommer. Det finns verkligen ett motiv och det är ju absolut en bra sak. Att någon är så begåvad som Quinn och ändå bara lyckas bli städare hade också kunnat vara svårt att köpa men det förklaras och känns trovärdigt.

När filmen är slut har man blivit lagom överraskad och har haft det ganska trevligt. Det här kan vara en bra film att titta på en lat kväll. Framför allt är det en rolig miljö att befinna sig i och det gör man tack vare att arbetet med sceneri och kostym är välgjort samt att Moore och Caine spelar såpass trovärdigt.

3 kommentarer:

  1. Haha, och jag blev väldigt konfunderad innan jag började läsa texten, för bilden visar inte alls Philip Seymor Hoffman som transa

    http://www.imdb.com/title/tt0155711/

    SvaraRadera
  2. Haha! Ja se där, så kan det bli ibland. Det här med att ha utgivningsåren i titeln är kanske något jag ska ta upp.

    SvaraRadera
  3. Men med Hoffman som Transa är bra :)

    SvaraRadera